Campaments d’Hivern dels LL/D

Ha arribat el moment més esperat. Després d’un trimestre molt intens, marxem de campaments. Els Llops i les Daines en tenim moltes ganes. Aquests dies de festes, entre grans menjars, ens han ajudat a carregar-nos de forces i d’energia. Per davant, quatre dies per gaudir, per treballar i sobretot, per créixer com a unitat.

Des de l’autobús, ens acomiadem dels pares i les mares, que també mereixen descansar. Marxar de campaments sempre és especial, i avui ens agradaria que hi fóssim tots. Malauradament, alguns dels nostres companys han caigut malalts i no podran venir. Una forta abraçada per tots ells; ens posarem al dia! Poc triguem a escoltar els típics: “falta molta estona?”, “quan arribarem?”, però per sort, entre riures i bogeries, el trajecte no es fa gaire pesat. Arribem a Mas Pujolar i rebem el primer contacte del fred, que ens acompanyarà tots aquests dies. Pugem a les habitacions i ens instal·lem, ens adaptem al medi i ens informem de les normes dels campaments. A continuació, saludem al Mr. Freeway, a Xiling, a Dohoma i al Bakumba , que pel que ens expliquen, també han vingut a passar uns dies per aquí. No ens diuen gaire més, bàsicament que potser ens els trobem per la zona en els següents dies. Més tard, abans de dinar, inventem per sisenes uns jocs que ens serviran per omplir alguns temps lliures. S’han creat jocs realment molt xulos.

Per la tarda, abans que se’n vagi el sol, fem una activitat amb els castors. D’aquesta manera, els podem anar coneixent i així l’ambient al campaments serà més agradable. És una activitat lúdica on haurem de superar per equips diverses proves. Si al final de l’activitat tots tenim al front cinc números, podrem jugar a l’últim joc tots plegats. De forma extraordinària, anem passant per cada una de les proves, aconseguint el número amb més o menys facilitat. Un cop finalitzades les cinc proves, juguem al macarró versió galet. Berenem i ens esbargim uns minuts. Tot seguit, comencem una activitat super important! Seguim amb la pluja d’idees que vam iniciar a Bigues. Avui posem totes les idees en comú i ens decantem per algunes d’elles. Proposem descobertes, activitats i serveis sobre diferents temàtiques relacionades amb els àmbits cultural, social i mediambiental. Aquesta activitat ens servirà per encarar el curs i per despertar més inquietuds! Això no para!

I entre unes coses i altres, ja ens trobem sopar amb els castors! Quin goig fa aquest menjador. Després fem un joc de nit per cansar-nos una mica més i acomiadem el dia amb el bona nit. Demà és un dia llarg i cal descansar!

El fred desperta el dia amb tota la seva contundència. El sol encara és tímid. Pels passadissos, a les habitacions i pels espais comuns volen les especulacions. Es parla d’un tal Raid, alguns afirmen que es farà avui, altres ho neguen i alguns estan molt perduts. Hi ha informació privilegiada que sol saben els caps. Però si, efectivament, avui és el dia del Raid! Esmorzem, preparem les coses i marxem de Raid. Les sisenes es dispersen pels voltants de la casa fins a trobar el seu espai. Allà, hauran de fer el carnet de Raid, com tots sabem, fonamental i hauran de fer alguna que altra activitat pels campaments!

El Carnet ha estat escrit pels éssers extraterrestres i diuen alguna cosa una mica estranya. En general, però, s’entén. Dinem i fem tot allò que se’ns demana, tornem a la casa i iniciem el Consell de Roca, on revisarem el trimestre, la unitat, la sisena i els caps, que tremolin.
Just després ens desfoguem una estona i a sopar. El Consell ha anat molt bé i de ben segur que ens ajudarà a que el segon trimestre vagi genial.

Sembla mentida que això passi tant ràpid. Cada any els vivim i cada any és una sorpresa, ja estem a la meitat dels campaments. De fet, avui comencem l’últim dia complet dels campaments, així que lluny de lamentar-se, anem per feina i sobretot, passem-ho en gran.

Matí dedicat a la reflexió. Toca fer progrés personal i endinsar-nos en nosaltres mateixos. A partir d’un conte, pensem, escrivim i dibuixem com ens sentim i com som. Concentració, tranquil·litat i silenci. Finalment, utilitzem plastilina per crear una figura de persona que d’alguna manera ens representi. Les mans, el cos, el rostre, tot en general té el significat que li vulguem donar.

Per la tarda, Consell de Promeses i activitat alternativa. Moment per revisar-nos individualment i per compartir-ho amb tots aquells que formem part del Consell. Moment per escoltar els companys i per créixer. Mentrestant, els companys que no estan dins Consell fan una activitat amb els castors i ajuden als intendents amb les seves tasques.

I per la nit, sopar exquisit i vetlla. Toca acomiadar els campaments amb una bona festa i un concurs de talents. Les sisenes van passant per l’escenari mostrant els seus millors dots artístics. Com sempre, alguns amb més gràcia i d’altres amb menys. Ho passem en gran i riem una bona estona, que al final, també es tracta d’això. Culminem el dia amb una bona nit un tant especial, en el que compartim experiències agradables i ens estimem com ens agrada fer-ho.

L’últim dia comença. Algunes que altres hores necessitem per netejar tot això que poc ens ha costat embrutar. Tota la casa ha d’estar tant o més neta del que la vam trobar. Res suposa un problema pels nostres Llops. Ben organitzats per sisenes deixen la casa impecable i els caps, ho corroboren.

I abans de dinar i preparar-nos definitivament per tornar, fem l’activitat de tancament de l’eix. La construcció del nou món, aquell del qual parlaven els nostres éssers ja coneguts, pren forma i sobretot fons. Discutim com volem que sigui i el creem entre tots. Qui pogués habitar-hi! Nosaltres us anirem explicant com avança tot plegat, perquè sembla que això tot just comença!

Una forta abraçada i feliç segon trimestre!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Truc 1 a la primera excursió del 2018

Primera trobada de Truc 1. De la sagrera a Bigues i Riells.
Les ganes de passar-s’ho be i tirar endavant aquest projecte es van fer paleses des del primer segon. Només arribar al cau on estàvem ubicats, lluny del poble, però no molt, vam tenir una agradable sorpresa. Algú havia organitzat una botifarrada popular, i vam aprofitar per fer un bon esmorzar de poble, amb pa torrat, oli, vi… I per fer-ho baixar, un bon partit de futbol el qual va mostrar les grans aspiracions de Truc 1 a guanyar el famball d’aquest any.
Després de dinar vam baixar al poble a conèixer la bona gent que hi havia, i vam aprofitar per fer una activitat de pluja d’idees amb una dinàmica curiosa que va donar molts bons fruits.
Al tornar al cau, vam seguir amb una activitat on explicava

els efectes del Cannabis d’una manera curiosa, amena, i conscienciadora.
Mentre sopàvem, per aprofitar el temps, vam mirar la pel·lícula “la vida en juego”, la qual tractava temes com la reinserció social, els problemes dels barris marginals i els internats de menors, i com la creació d’un equip i la pràctica d’un esport pot fer que una persona reestructuri la seva vida completament i deixi de ser qui era abans.
Un cop acabada la peli, vam jugar al joc dels papers, i el bonanit va ser un curiós conte sobre el poder de la ment d’Edgar Allan Poe.
L’endemà al matí vam fer una activitat d’autodefensa personal, on apreníem a fer tècniques de luxacions, o a fugir de situacions perilloses.

Després de dinar, després d’estar a punt de perdre l’autobus, vam tornar a Barcelona.
ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Els del Kipling caguem el Tió

El passat cap de setmana l’agrupament escolta i guia del Rudyard Kipling vam rebre una carta d’ajuda on el tió ens deia que s’havia perdut amb el seu cosí anglès William. Tots i totes nosaltres ens vam dirigir al parc del Poblenou per poder socorrer els nostres amics. Només arribar allà els caps es van enfadar entre ells i van decidir de canviar els equips de caps. Van tirar les camises enlaire, com diu la tradició i cada cap va anar amb la nova unitat.

Un cop van estar fets els nous equips de caps vam haver de buscar els objectes que li faltaven al tió, la manta, la barretina, el bastó i la cançó (que inclús la vam haver de traduir en anglès perquè en Willy l’entengués!). Però trobar-ho no va ser tant fàcil… vam haver de passar unes proves molt complicades!

Després d’un dinar de germanor, vam cagar el tió amb tots els objectes recollits. L’amable tió i el seu cosí Willy ens van cagar (Un viatge a Portaventura…NOOO, ÉS BROMA! TANT DE BÓ! Doncs com us anava dient, ens va regalar unes pilotes, llaminadures, una baralla de cartes i un kit de jocs per a cada unitat.

Foto conjunta de grup per recordar el moment i ben contents vam marxar cap els respectius caus a seguir fent escoltisme.

Ah per cert els nous equips de caps no van acabar de funcionar i vam preferir tornar als equips de caps anteriors. Visca la normalitat, l’escoltisme i tots vosaltres.

Bona Setmana Scout i Sempre a Punt! 

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

LL/D i R/NG descobreixen junts

Matí gèlid al cau, ha arribat el fred. Avui compartim l’espai amb els Ràngers i comencem el dia jugant amb ells. Fem un gran cercle i ocupem els espais que queden buits. Una cara poc coneguda ens sorprèn. És un cap nou? On anirà? Amb els Llops o amb els Ràngers? Res d’això. És el Ramon i ha vingut a presentar-nos una descoberta sobre els grafits!!

Diaris, cartrons i llençols ocupen una part del pati. El Ramon comença a explicar la història d’aquesta disciplina artística, que podem trobar en qualsevol carrer de la nostra ciutat (amb més o menys gràcia). La breu introducció història ens ajuda a entendre el perquè de pintar les parets i els murs dels nostres barris. Una mena de reivindicació social. A continuació, ens explica quatre detalls sobre la tècnica que utilitza i alguns trucs per fer un bon dibuix. Sorgeixen algunes preguntes, que ens respon amablement. Tot seguit, ens toca a nosaltres desplegar totes les nostres capacitats creatives per fer d’aquells cartrons i llençols, autèntiques obres d’art.

Comencen a mostrar-se les primeres obres. Algunes son massa estranyes i no poden ser definides. Apareixen alguns del càntics que s’han popularitzat recentment, figures rares i moltes signatures. Els esprais s’acaben ràpidament. Hi ha massa a expressar!

Acomiadem al Ramon, al qual li estem molt agraïts i juguem una estona! Ens reunim de nou per dinar, fent una rotllana un tant imperfecta i encarem la tarda amb energia!

Ens separem per unitats i cadascú es centra amb les seves tasques. Nosaltres, els Llops decidim el futur del sostre del nostre cau. Ens dividim per sisenes i proposem com volem pintar-lo. Després ho posem en comú i escollim la proposta més atractiva. Ja tenim doncs, una cosa més a fer! En tenim moltes ganes!

A descansar! Gaudiu del pont! Una abraçada!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+