Barraques 2017

A finals d’Octubre i principis de Novembre són les festes del Clot-Camp de l’Arpa. Com a entitat del Barri ens plau d’orgull i satisfacció participar en tant honorables festius plens de xerinola fent tabola.

En el gran esdeveniment on participem és a les Barraques del Clot, magnífics 2 dies on la música omple les nostres ments de felicitat i diversió, mentrestant caps del nostre Agrupament participaven venent begudes a una de les barraques.

Divendres 3 de Novembre vam gaudir com a menuts fins a les tantes hores de la matinada omplint de disbauxa els nostres esperits.

Dissabte 4 de Novembre vam seguir la mateixa metodologia, i vam afegir decoració emblemàtica per participar al concurs de decoració i disfresses de les barraques. Tot anava d’allò més òptim fins que els xàfecs van arruïnar la vetllada i es van cancel·lar els esdeveniments.

Tot i que dissabte no vam gaudir de música us podem deixar una imatge de la nostre barraca on podem observar que anàvem de ‘La Festa en el Dique’ vestits de Castors i Llúdrigues i decorats de fustes i tardor com les presses construïdes per aquets animalets.

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Castanyada 2017 i ASO

Com es tradició, des de l’AEiG Rudiard Kipling, com cada any, durant els dies 28, 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, els Trucaires i Pioners i Caravel·les vam estar venent castanyes a l’avinguda Gaudí.

L’objectiu d’aquesta venta de Castanyes es per finançar els respectius projectes de les unitats de cada any i així poder-los ajudar.

Ens vam passar moltes hores a la paradeta i a diferencia d’altres anys, vam estar passant molta calor entre el sol i l’escalfor dels nostres fogons. En resum ens ho vam passar molt bé i vam aprofitar les hores per conèixer-nos tots una mica més.

Com cada any dissabte al matí es va fer cau al Matí on les unitats més petites de Castors i Llúdrigues, Llops i Daines i Ràngers i Noies Guia, desprès dels seus respectius caus van anar a comprar castanyes als grans, tant als Trucaires com als Pioners i Caravel·les.

Els Caps de l’Agrupament el dissabte vam aprofitar i vam assistir a la ASO (Assamble Sector Ordinaria del Sector IV), on vam obtenir informacions noves, vam poder debatre, votar i finalment presentar i engegar el nou curs.

Tot seguit us deixem un recull de fotografies del matí!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

3r Cau dels LL/D

Matí de dissabte al cau. Avui hi som tots. Des dels castors fins al trucaires, el pati fa goig! Nosaltres comencem el dia jugant al bolet. Fem parelles i correm una estona, que sempre va bé!

Després fem una activitat per entendre la importància de fer rotllana. Hem d’omplir els buits de les frases que tenim al davant. Ens dividim en quatre grups diferents. Una persona de cada grup anirà amb els caps, i aquests ens diran una de les paraules que omple algun dels buits. Nosaltres anirem al nostre grup i representarem amb mímica la paraula. Quan l’haguem encertat, ens dirigirem a les frases i senyalarem on va la paraula que hem descobert. Som-hi doncs, a partir d’aquesta dinàmica, anem completant les frases i entenem la importància de fer rotllana. D’aquesta manera podem veure a tots els companys i els podem escoltar, per exemple. Després de cada representació, fem una rotllana. L’hem de fer d’una determinada manera i no podem parlar. Ens hem de comunicar amb els gestos. Sembla que la que més ha costat ha estat la d’ordenar-nos segons els anys que portem al cau!

A continuació, decidim quines idees portarem al Consell d’Infants. Hem d’escollir 10 idees de totes les que havíem proposat durant l’últim cau. SI els tres grups coincidim, no hi ha discussió. Però si alguna idea no és compartida per tots, utilitzem els galets per decidir quines ens agraden més. Cada grup té 30 galets. Els haurem d’apostar a les propostes que més ens interessin!

A la meitat del cau hem rebut la visita dels castors, que ens han fet una sèrie de preguntes relacionades amb la nostra unitat! Esperem haver-los pogut ajudar!!

Finalment, juguem una estona, que ja feia estona que no ho fèiem! Bona setmana!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Castors i LLúdrigues a la Festa dels Súpers

Aquest passat cap des setmana va ser molt especial, tan per els Castors i les Llúdrigues del cau, com pels caps que portem la unitat aquest any vam assistir a una esdeveniment que es celebra un cop l’any a Montjuic, i que uneix petits  i grans en una gran festa: LA FESTA DELS SÚPERS!!

Ens vem trobar a la cantonada de sempre, però ja s’ensumava que el dia no seria com qualsevol altre; tots teniem moltes ganes i energia per anar cap a la festa. Tots junts vem fer via cap al metro, tot intentant evitar les corregudes i salts fruits de l’emoció prèvia pròpia d’un event d’aquestes característiques.

Finalment, després de metro, bus i impaciència vam arribar a l’estadi, on vam descobrir que allà es celebraren els Jocs Olímpics de Barcelona al 1992, a més de la Festa dels Súpers… Però els Castors i les Llúdrigues tenien clares les seves prioritats, i no eren precisament una classe d’història, així que ràpidament varem prosseguir a investigar l’entorn.

Ens vem fer fotos al passadís de la fama del Super3, on hi havia figures de molts dels personatges, i també ens vam engrescar a fer un circuit d’obstacles al ritme d’un grup de percussió que passava per allà.

Seguidament ens vam endinsar al recinte on hi havia les activitats preparades pels petits i petites. Després d’una volta de reconeixement ens vam decantar per una activitat organitzada per un grup d’esports d’aventura, que consistia en una escalada i en un salt de fe des d’una estructura inflable.

La quantitat de gent que hi havia donava pas a cues quilomètriques, i vem decidir que un de nosaltres (dels grans) es quedés fent cua, mentre la resta anavem a una altra activitat. La estratègia ens va funcionar, i vem poder correr una estoneta amb bicis de muntanya fetes a mida pels petits, que havien de sortejar els obstacles de la pista. Semblaven deixebles d’en Toni Bou!

Per fi vam tornar a la cua, on encara ens quedaria una bona estona que posaria a prova la paciència dels Castors i les Llúdrigues.

La escalada va ser prou fàcil, però vam haver de reunir coratge per fer el salt! Tot i aterrar sobre un inflable gegant, no va ser tasca senzilla… era molt alt, però i tant que vam saltar!

A corre-cuita vam entrar a l’estadi a veure l’espectacle, que havia començat sense nosaltres per culpa de les llargues cues que ens tenien presoners. Vam arribar a temps de sentir varies cançons, i de cantar tots junts el hit que diu: tots som súpers, tots som grans. Siguem petits o gegants!

Després van sortir a rematar la festa els Xiula, un grup de música per als més petits (i potser també per aquells que ja no ho som tant), a cantar les seves cançons més famoses; entre elles Verdura i peix, que ens anima a menjar de tot, o Rispect, que parla sobre el bullying, conscienciant-nos a t ots que una broma no ho és si no riu tothom!

Després d’això, vem començar a tornar cap al cau, després d’haver gastat tota l’energia del matí. Una vegada allà vam dinar junts tot comentant el que haviem fet, i finalment ja vam tornar amb els pares després d’aquell fantàstic matí d’emocions, cançons, jocs i riures.

Tota una experiència!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

1r Cau dels Llops i les Daines

Avui som ben pocs. Fem cau al matí i alguns de nosaltres tenim partits i altres activitats. Intentem compaginar-ho, però a vegades és fa difícil. Quedem a la cantonada. Ens dividim ens dos grups i marxem al parc de la Damm el primer i a Can Miralletes el segon.  Un cop instal·lats en aquests petits paradisos, fem un joc per començar el cau. Ens amaguem, i que ens trobi si pot!

A continuació, fem una rotllana i escoltem l’activitat que ens disposem a fer. Sembla que ens tocarà fer una mica de teatre! Ja ens agrada! Una persona protagonitzarà una acció i la resta del grup haurem de respondre actuant de la forma que creiem adequada. Els caps ens diuen la primera acció, així com les diferents opcions d’entre les quals podem triar. Mentre la peprsona que inicia el teatre pensa que fer, els altres parlem i decidim com respondrem a la seva actuació. Fem una mica el tonto, sempre respectant la representació. Ens ho passem be. En total en fem sis! Algú tira una pedra, un altre no escolta els caps, i algú altre no escolta els companys quan parlen.

Un cop finalitzades les obres, seiem i en parlem. Que ens porta actuar? Perquè responem com responem?  Expliquem les situacions que s’han donat i intentem entendre els seus motius. Pensem si aquestes coses passen dins la  unitat. En parlem i arribem a diferents conclusions.

Tornem al cau i juguem una bona estona! Això és més engrescador! Ens passem una bona estona jugant al mataconills. Per finalitzar el cau d’avui, li expliquem a les persones que no van poder venir a l’excursió com va anar. Ens veiem el pròxim dissabte amb moltes més ganes! Una abraçada!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+