Els Ràngers i les Noies Guia marxem d’excursió a Parets!

La setmana passada vam fer la primera excursió del curs. I, com no podia ser menys, vam tenir una gran assistència i es notava l’energia en l’ambient!

El nostre destí va ser Parets, el qual ens va permetre ser molt lliures ja que el seu cau està allunyat del poble, i podiem còrrer i tornar-nos una mica bojos…;)

Allà vam viure diferents maneres de fer: vam començar sent militars, amb actituds molt dures i simplement obeïnt.

Vam passar a ser manipulats, fent veure que teniem poder de decisió, quan en realitat ens imposaven el que haviem de fer.

Després, vam viure una activitat que vam decidir de manera assambleària, on tots vam escoltar-nos i vam empatitzar uns amb altres per tal d’arribar a una conclusió que ens fes a tots contents.

I, finalment, vam viure el kaos, on hi havia dues activitats i podiem anar a la que vulguèssim i parlar el que vulguèssim, de manera 100% lliure.

A partir d’aquí, vam poder veure les parts positives i negatives de cada manera de fer, per tal d’arribar a saber, entre tots, quin estil d’unitat volem construïr.

No oblidem que per la nit… vam fer vetlla! Música, menjar, i ànims per tots!!!!!

Hem viscut una excursió plena d’emocions i ganes, i hem vist que ens espera un any encara més vital! Tenim moltes ganes de ser una unitat canyera i anem a per totes!!!

Visca Ràngers!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

PreTruc 2017-2018

Com cada any després de passos, toca la pre-truk. Una excursió que realitzen truk 1 i truk 2, per tal que el primer any sigui ben informat sobre en què consisteix truk. Enguany, aquesta excursió ha estat a Manresa.

El passat dissabte, vam quedar tots junts a les 8:15 a Sagrera, per tal d’agafar allà el tren. Però, com era previsible, només hi va aparèixer truc 1. Formava part de la “novatada” que havien preprat truk 2. Però quan les companyes de truk 2 van arribar a on havien quedat de l’estació, els de truk 1 ja estaven esmorzant al bar de Manresa, tranquil·lament, i començant a passar moments junts com a nova generació trucaire.

Durant el matí es van realitzar activitats de coneixença, per tal de trencar el gel (malgrat tots ja ens coneixiem), en un ambient que resultava nou per els de truk 1. L’ambient que es respirava era contagiós. Molt bon rollo entre totes, i immillorables moments de “rissas” que cap oblidarà.

Després de dinar tocava gaudir d’una increïble descoberta que havien preparat els de truk 2, sobre un ateneu popular anomenat “La Sèquia”. Aquest es trobava localitzat en un antic orfenat abandonat. Obviant la por que feia el lloc, ens van mostrar un espai d’autogestió popular, compromès amb les ciutadanes i les diferents lluites socials, un espai d’assemblees, de reunions amb els amics, de concerts, xerrades… En definitiva, un espai on s’agrupaven persones veïnes amb ganes de transformar el món.

Un cop acabada la descoberta tocava sopar, i un cop satisfets els nostres apetits, vam jugar a una versió de “polis i cacos” que es van inventar els animadors, en el qual cada jugadora tenia una carta amb un rol assignat. Quasi vam estar més estona per entendre’l que jugant-hi!

De bona nit vam aprofitar per posar la última cançó d’Adala, i obrint un petit debat sobre els genocidis i la defensa mediambiental.

L’endemà al matí vam tenir espais separats els dos grups de truk, i quan ens vam tornar a ajuntar vam jugar a un altre joc que havien preparat truk 2, que consistia en una espècie de “càmara oculta”.

Després de dinar vam tornar a casa, cansats, però satisfets, i sobre tot amb ganes de seguir endavant amb els nostres projectes.

Truc 1 i Truc 2!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Primer contacte dels Castors i les Llúdrigues!

La primera excursió de Castors i Llúdrigues va ser molt intensa. Tot i ser tants caps com nens, vam començar amb molt bon peu; després d’alguns jocs de coneixença ja ens vam fer tots amics!

Després de dinar, vam dedicar una estona a la relaxació, i seguidament van aparèixer tres individus desorientats, que no sabien què era el cau, per què portavem foulard i camisa… Ni tan sols sabien fer-se la motxilla per anar d’excursió. I nosaltres, els castors els hi vam ensenyar.

Després vam fer un cinefòrum amb la pel·lícula “El llibre de la selva”, basada en el llibre escrit per Rudyard Kipling, autor que dóna nom al nostre agrupament. D’aquesta pel·lícula en vam extreure valors de convivència, tolerància i respecte.

A la nit, la memòria dels castorets va ser posada a prova, juntament amb la seva velocitat. Havien de memoritzar una targeta i pasar la frontera amb la vigilancia d’un policia.

El dia següent tractarem el tema de la sostenibilitat amb una gimcana, algún joc i cançons. I vam pujar al mini ferrocarril del parc de Vallparadís!

A l’hora de dinar van venir els pares i els 3 castors que faltaven, vam fer un dinar de  germanor i vam tornar a casa plens de joia i alegria.

Ens veiem a la Festa dels Súpers!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Els Llops i les Daines comencem a descobrir un nou planeta que volem construir!

Baixem per Rogent motivats, inquiets i enèrgics. Tenim moltes ganes d’agafar el tren i de gaudir de la primera excursió del curs. S’inicien converses, neixen relacions i es creen vincles. Arribem al Masnou sota un sol imponent que ens despista. Aquesta calor no és normal. Ens instal·lem ràpidament al cau i fem un parell de jocs per començar a interioritzar els noms dels nous companys.

Després d’un breu temps lliure, rebem la visita d’uns éssers un tant especials. La Domora provinent de Vadona. La Txiling, originària de Tela. Mr. Freeway, procedent de Maxupixu. I Bakuma, natural de Tere-re. Semblen atordits i molt despistats. Ens expliquen, confosos, que han aterrat a la Terra després de que les seves respectives naus haguessin impactat contra aquesta. Atònits, ens miren sorpresos; no ens acabem d’entendre. Ens comenten que a causa de l’impacte, han perdut una sèrie d’objectes molt importants per ells, que desconeixen on es troben i ens demanen que els ajudem a trobar-los. Ens divideixen en grups i ens detallen la zona on han aterrat. Tenim una hora per trobar-los i tornar al cau.

Després de dinar, marxem cap al parc on ens hi passarem una bona estona jugant. El sol segueix escalfant i tenim la platja a escassament tres minuts. Hi anem i combinem jocs amb capbussades. L’aigua està boníssima i el dia ens acompanya. Ens banyem, busquem crancs i trobem pedres molt maques.

Comença a fer-se tard i encara hem de fer una activitats abans de sopar! Arribem al cau, ens canviem i ens reunim al pati del cau. Fem rotllana i ens disposem a parlar una estona. Amb els grups que havíem utilitzat al matí per buscar els objectes, decidim un ofici i el defensem. Quins oficis son els més importants per construir un nou món? A que ens hauríem de dedicar primordialment al nou planeta? Entre banquers, metges, científics i electricistes, s’estableix un debat intens. Que difícil es decidir-ho! Parlem una bona estona i sorgeixen noves propostes; professors, agricultors, policies. Finalment, científics i electricistes son els escollits! Parlar és interessant però se’ns fa una mica pesat. Agafem el sopar i tornem al parc. Allà ens alimentarem i farem el joc de nit. Polis i “cacos” envaeixen l’espai i entre amagatalls, corredisses i estratègies el dia arriba a la seva fi. Tornem al cau, fem el bona nit i marxem a dormir, o a xerrar una estoneta més.

El diumenge comença amb una petita classe de “zumba”, perfecta per activar-nos. Esmorzem i tornem a rebre la visita dels éssers extraterrestres. Els hi donem els objectes que van perdre. Ens agraeixen la nostra ajuda i ens expliquen perquè son tant importants per ells. Després d’un interessant intercanvi, marxem al parc. En aquest cas, a pensar algunes bases que ens ajudin a gaudir d’aquest curs plenament. Fem la carta d’unitat. Parlem d’allò que necessitem per a que tot surti bé.

Quan acabem, tornem al cau i recollim. Netegem tot allò que hem embrutat i ens tornem a reunir. Decidim qui anirà al consell d’infants i dinem. A continuació, de forma espontània, ens posem a veure Harry Potter. Sol podem veure l’última part de la pel·lícula, però ho gaudim igualment. Fem revisió i marxem cap al tren. Tornem a casa cansat i contents. Això ja ha començat i no pararà! Dissabte ens veiem al cau amb moltes ganes de seguir coneixent-nos i de començar a créixer.

Llops i Daines.

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Els Pioners i les Caravel·les comencem a definir-nos!

Comença el curs i els P/C’s marxem d’excursió a Sant Celoni! Nous caps i noves incorporacions que prometen un curs súper productiu i motivació immesurable! Durant el cap de setmana hem dedicat el temps i les activitats fer coneixença i cohesió de grup, a saber que fan els nostres companys fora del cau i quina és la seva motivació i les primeres idees d’aquest curs! Jocs, debats, somriures i bones vibracions durant el primer contacte d’aquest any que apunten cap a un curs brillant reflexat en la que ha estat la nostra primera pluja d’idees!

Els P/C’s som decidits i ja hem calendaritzat el primer trimestre i,com cada any serem venen castanyes durant la setmana que ve en diferents punts de l’Av. Gaudí! Com sabeu, tots aquells diners que guanyem fent aquesta campanya econòmica tan tradicional seran destinats a les futures il·luminades de la nostra unitat! Som previsors i aventurers, no ens hem definit un horitzó, doncs arribarem més lluny encara!! Us hi esperem!!!

ComparteixEmail this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+